U kunt zich op verschillende manieren verzekeren.

Niveau uitvaartverzekering. Met een uitvaartverzekering bent u voor een vast bedrag verzekerd tegen een vaste premie voor de hele looptijd. Het maakt dus niet uit of u vroegtijdig overlijdt of pas aan het einde van de looptijd. Het bedrag dat uw nabestaanden krijgen, blijft altijd hetzelfde. Lineair aflopende overlijdensrisicoverzekering

Bij een lineair aflopende uitvaartverzekering neemt het bedrag dat uw nabestaanden ontvangen elk jaar af met een vast bedrag. Ook de premie die u betaalt, daalt. Dit formulier is vooral interessant voor oudere zzp’ers: hoe ouder je wordt, hoe minder uitkeringseisen je nabestaanden hebben.

Ook al voelt het misschien ongemakkelijk om aan de dood te denken, met het vooraf plannen van uw begrafenis worden twee belangrijke doelen bereikt: het zorgt ervoor dat uw wensen worden uitgevoerd en het helpt de last van uw familieleden te verlichten wanneer u sterft. Wat de omstandigheden ook zijn, verdriet is zwaar voor gezinnen, en een begrafenis moeten plannen terwijl je rouwt, kan de stress van je geliefde vergroten. Naast het verlichten van die last, kan pre-planning uw uitvaart ook persoonlijker maken als u kiest voor uitvaartverzekering die u nauw aan het hart liggen.

Wanneer u overlijdt, wordt een forfaitair bedrag aan uw begunstigde betaald om uw begrafenis en andere gerelateerde kosten te betalen (hoewel waar het geld daadwerkelijk aan wordt uitgegeven, op geen enkele manier is geregeld). Een uitvaartverzekering kan in de loop van de tijd duur zijn, dus afhankelijk van uw leeftijd kunt u uiteindelijk meer premie betalen dan de waarde van de uitvaartverzekering. Stel je de volgende situatie voor:

Ikverzekerhetbeste.nl