Doe Mee

Doe met De Dwaze Kinderen mee voor menswaardige ouderenzorg.

Meld u aan als deelnemer of sympathisant


Contact:

Via dit formulier kunt u contact leggen met 'De Dwaze Kinderen'

 

Onze ervaring en motivatie: (vervolg voorpagina)

Vanaf begin 2011 zijn de Algemene Leveringsvoorwaarden Zorg van kracht. Die zijn te vergelijken met de voorwaarden van een verzekering.
Verder zijn er nieuwe rechten voor de cliënt in de maak. Die rechten bevestigen alleen maar de huidige gang van zaken. Dat wil zeggen dat de zorggebruiker rechten heeft maar dat het bijzonder moeilijk is om dat recht ook te krijgen.

Onze ouderen hebben hun leven lang veel premie betaald voor de verplichte AWBZ. Dat is een collectieve verzekering waaruit de langdurige zorg betaald wordt.
Het is een schande dat van die premieopbrengsten andere zaken dan zorg gefinancierd worden. Het is geen geheim dat jaarlijks ongeveer 7 miljard euro uit de AWBZ-pot in de schatkist van de overheid belandt. Totaal lijkt er op die manier al een slordige 70 miljard euro verdwenen te zijn uit die pot. Gebrek aan geld zou volgens de zorginstellingen de oorzaak zijn van te weinig zorgpersoneel en dus van de slechte zorg.

De Dwaze Kinderen hebben ondervonden dat er veel meer oorzaken zijn. De belangrijkste zijn het niet besteden van beschikbare gelden aan de werkelijke zorg en het niet willen erkennen dat klachten van families terecht zijn. Klagende families worden weggezet als lastig en door hun houding belemmeren ze zogenaamd de goede zorg voor hun vader of moeder. Dat is een standaard manier van zorginstellingen om klachten te ontkennen.

Vandaag de dag zijn veel families bang om hun mond open te doen als de zorg ondermaats is.

terug naar voorpagina

 

Nieuws:

woensdag 15 juni
Internationale dag tegen ouderen-mishandeling

De Dwaze Kinderen staan op deze dag van 14.30 tot 17.00 uur op het Plein bij de Tweede Kamer in Den Haag.

Doe met ons mee en/of meld u aan als sympathisant!

Lees hier verder